Sairastelua ja uusien asioiden oppimista

Olen saanut nauttia 3 vuotta ilman flunssia. Aiemmin sairastin ihan jatkuvasti ja sain joka ikisen flunssan, mikä oli lapsilla tai kenellä tahansa, jonka kanssa olin tekemisissä. Jossain vaiheessa aloin ihan pelkäämään sairastelua, kun se oli niin jatkuvaa ja olin aina ihan todella kipeänä. Olen siis oikeasti osannut nauttia siitä, etten ole ollut kipeänä…

Olen tähän saakka välttynyt myös koronalta, mutta nyt lopulta se tavoitti minutkin.

Olin rehellisesti sanottuna jossain vaiheessa niin kyllästynyt koko koronaan, etten enää jaksanut asiaa ajatella ja totesin, että jossain vaiheessa se tulee ja sillä selvä. Ja uskoin sinisilmäisesti, että kyseessähän on todennäköisesti vain pieni flunssa.

Toissaviikolla saavuimme esikoisen kanssa laivalta ja jo reissussa alkoi tuntumaan kurkussa pientä pistelyä. Aluksi oletin sen johtuneen hytin ilmastoinnista, seuraavaksi syytin smoothien omenaa jne. Seuraavana päivänä alkoi kuitenkin kummallinen kuiva yskä ja kurkku tuntui kokoajan kuivalta. Ja sitä seuraavana päivä kuume alkoi nousemaan, joka ei ole minulle milläänlailla tyypillistä ollut koskaan.

Epäilin oireiden kummallisuuden perusteella koronaa, mutta kotitesti näytti sitkeästi negatiivista. Kunnes viidentenä päivänä kaksi viivaa piirtyi tikkuun, enkä nyt puhu raskaustestistä.

Perun kaikki puheeni pienestä flunssasta. En ole ikinä tuntenut sellaista kipua, mitä aamuisin oli kurkussa, kun lääkkeiden vaikutus oli ennättänyt loppumaan. Kun kipulääkkeitä söi säännöllisesti, niin olo oli suht hyvä, mutta aamut olivat aivan kammottavia.

Ehkä pahinta oli kuitenkin ollut se, että suhtauduin todella positiivisesti joka päivä: tänään on varmasti jo pahin päivä ja huomenna alkaa helpottamaan. Ja joka kerta seuraavana päivänä totesin olon pahenneen entisestään.

Lopulta alkoi kuitenkin pahin helpottamaan, mutta edelleenkään olo ei ole normaali. Väsymys tulee nopeasti ja aivosumu saattaa lamauttaa ihan hetkessä. Olo vaihtelee paljon!

Mutta toisaalta, kun oli pakko pysytellä kotona, niin oli loistava hetki keskittyä erilaisiin koulutuksiin ja menestystä koskevien kirjojen lukemiseen. Aikaa tuntui nimittäin olevan ihan älyttömästi!

Olen pitkään suunnitellut vieväni omaa osaamistani eteenpäin, mutta arjen kiireessä on joskus tosi vaikea löytää hetkeä, jossa asioille alkaa konkreettisesti jotain tekemään. Sairastelu ikään kuin tarjoili sen hetken, jota olin kaivannut. Sain luotua suunnitelmia ja tavotteita, ja etsittyä sitä tietoa, jota tarvitsen aloittaakseni yritystoimintani laajentamisen.

Nyt vielä, kun tämä olon vaihtelu alkaisi helpottamaan. Kun on tottunut olemaan vähän Durecell, niin ärsyttää aina, kun veto loppuu kesken. Etenkin, kun olisi intoa luoda jotain uutta vauhdilla.

Joku viisas on kyllä joskus sanonut, että hiljaa hyvä tulee, joten ehkäpä tämäkin kannattaa ottaa opettelun kannalta!

Instagramin puolella kerroinkin, että tarkoitus oli alkaa kirjoittamaan kesän reissuiluista jo parisen viikkoa sitten, mutta se on nyt vähän venynyt sairastelun vuoksi. Mutta reissupostauksia siis tulossa!

Huomenna alkaa Taikalla toka luokka ja voi, miten häntä jännittääkään! Pidetään peukkuja, että päivä sujuu hyvin!

Ihanaa uutta viikkoa!

Rakkaudella Hillevi

4 thoughts on “Sairastelua ja uusien asioiden oppimista

  1. On tuo corona niin erikoinen tauti, miten eri tavalla kukin sen sairastaa. Itselläni ei tullut edes kuumetta ja muutkin oireet olivat melko lieviä. Onneksi se makuaistikaan ei hävinnyt 😉
    Mukavaa koulunalkua teidän perheelle! Se vaatii aina koko perheeltä keskittymistä 🙂

    • No pikku hiljaa… Nyt on yskä helpottanut lähes kokonaan, mutta ei jaksa samalla lailla kuin ennen sairastumista. Huomaa, että väsähtää tosi paljon helpommin kuin aiemmin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *