Kesän reissumuistoja Osa 1: Holiday Club Saimaa

Reissaan Holiday Club Saimaalla monta kertaa vuodessa ja useimmiten majoitun Anttilankaaren-mökkeihin. Tänä kesänä Saimaalla on tullut käytyä kolme kertaa ja joka kerta eri kokoonpanolla ja eri paikassa.

Alkukesästä teimme perinteisen teinit ja äiti-reissun Ilonan ja Julioiden kanssa. Meillä on siis kaksi Juliaa perheessä, sillä meillä on sekä minulla että HerraMiehelleä edellisistä avioliitoista Julia-nimiset lapset (jotka muuten ovat myös saman ikäiset).

Ihanaa, kun teinit vielä viitsivät lähteä minun kanssa matkaamaan. Reissun aikana minulla oli plantaarifaskiitti pahimmillaan, joten jouduimme viettämään lähes koko reissun mökissä, kun minulta ei kävely meinannut onnistua millään.

Majoituimme Anttilankaareen, eli mökkiin, jossa on yläkerrassa 1 makuuhuone ja toinen makuuhuone alakerrassa, sekä iso olohuone/ruokailutila, keittiö ja oma sauna, sekä lasitettu terassi ja pieni piha-alue.

Anttilankaari Holiday Club Saimaa

Tykkään majoittua näissä villaksissa/mökeissä, koska näistä löytyy kaikki mukavuudet ja tilaa riittää. Meidän reissuilla yleensä saunotaan tuntitolkulla, joten oma sauna on ihan ehdoton.

Olimme reissussa 3 yötä ja ohjelma oli melkolailla “vain” yhdessä oloa, saunomista, syömistä, herkuttelua, musiikin kuuntelua ja juttelua. Rannalla ja ravintolassa kävimme kertaalleen, mutta muutoin pysyttelimme mökissä.

Classic Pizza Holiday Club Saimaa

Classic Pizza-ravintolasta pitää mainita, että kavahdan joka kerta pizzojen hintoja, mutta pizzat ovat kyllä äärimmäisen maukkaita ja todella suuria. Nytkään emme jaksaneet pizzoja kokonaan, joten otimme loput mukaan. Ravintolassa palvelu on todella ystävällistä ja ruoka todellakin hintansa väärti!

Viimeisenä päivänä huomasin, että kaikilla alkoi ehkä olemaan jo vähän tylsää, mutta onneksi on luurit ja pelikoneet kaikilla aina mukana, niin aika kului ihan hyvin.

Ihanat muistot kuitenkin jälleen jäivät reissusta; naurettiin ihan valtavasti ja pöhköiltiin, mutta juteltiin myös syvällisistä asioista ja myös sellaisista, joista ei ehkä teini-ikäiset kauhean usein juttele äitinsä/äitipuolensa kanssa.

Anttilankaaren mökkeihin pääset tarkemmin tutustumaan tästä klikkaamalla.

Toinen kesän Saimaa-reissu oli meidän Oriflame tiimin perinteinen kesäreissu, eli Special Stars´in kesäreissu. Meitä oli 7 naista pitämässä viikonlopun ajan hauskaa yhdessä.

En ollut aiemmin majoittunut Vipelentien-villakseen, mutta nyt meitä oli niin paljon, että varasin sen. 4 makuuhuonetta, keittiö, olohuone, oma sauna ja ISO terassi. Ihan huikean upea paikka!

Perjantaille olin tilannut Kake Karissonin esiintymään meille. Kake on tehnyt meidän tiimibiisin ja oli aika huippua saada hänet meidän omaan mökkiin yksityiskeikalle. Voin kertoa, että oli todellakin yksi tämän kesän kohokohtia! Ihan huikea meininki.

1,5 tuntia täyttä tykistystä ja vannon, että olimme kaikki yltä päältä hiestä märkänä! Oli nimittäin tukalan kuuma päivä, eikä mökeissä ole ilmastointia! Kun siinnä 30 asteen lämpötilassa hyppii, pomppii, laulaa ja tanssii, niin hiki virtaa. Mutta ei haitannut menoa!

Keikan jälkeen menimme vielä laulamaan karaokea Holiday Clubille. Sen verran vähän oli laulajia, että kaikki halukkaat saivat varmasti laulaa sielunsa kyllyydestä ja itsekin aika monta kipaletta lauleskelin.

Kake Karisson

Lauantaina herättiin aikaisin ja päivälle ei ollutkaan muuta ohjelmaa kuin rentoa ajanviettoa yhdessä. Saunoimme useampaan kertaan, kävimme rannalla ottamassa yhdet kylmät juomat ja kävimme ruokailemassa O’Learysissa.

Ikävä kyllä palvelun laatu O’Learysissa oli tosi huonoa; tarjoilija ei suostunut suosittelemaan mitään ruokia, vaan vastasi naureskellen, että sehän riippuu siitä mistä tykkää, kun eräs henkilöistä kysyi, mikä olisi hyvää. Lisäksi tarjoilijat juoruilivat baaritiskin äärellä kovaan ääneen sitä, miten omat ruuat voitaisiin kustannuttaa asiakkailla, kun ei kai kukaan huomaa. Huumorilla he juttua heittivät, mutta asiakkaan näkökulmasta koimme aiheen melkoisen kehnoksi.

Yleensä kyseisen ravintolan toimintatapoihin kuuluu tulla kysymään, että maistuuko ruoka tai tarvitaanko lisää juomaa, mutta tällä kertaa keskenään juoruilu oli tärkeämpää. Kun olimme syöneet, odottelimme pitkän aikaa laskua, jota ei alkanut kuulumaan. Lopulta itse huhuilin, että jokohan meitä palveltaisiin sen verran, että saisimme laskun.

Olen joskus ennenkin kokenut palvelussa olevan parantamisen varaa, mutta tämä oli kyllä todella surkea kokemus. Palautetta annoimme kirjallisesti ja toivon mukaan se käsiteltiin kunnolla.

Iltasella käytiin vielä karaokessa pienellä porukalla ja seuraavana aamuna osa pirteänä ja osa vähän vähemmän pirteänä lähdettiin kotia kohti.

Vipelentien villasta suosittelen lämpimästi, jos porukkaa on enemmän. Vaikka Anttilankaareen periaatteessa mahtuu 6 majoittumaan, niin mukavammin saa nukuttua Vipelentiellä. Mökkien vuodesohvat menevät kivasti lapsilla ja pienikokoisilla aikuisilla, mutta muutoin ne eivät ole erityisen miellyttäviä nukkua…

Vipelentie mökkeihin pääset tutustumaan klikkaamalla tästä.

Angry Birds puisto Holiday Club Saimaa

Kolmas tämän kesän Saimaan reissu tehtiin Taikan kanssa ihan kahdestaan. Ensin käytiin Angry Birds-puistossa temppuilemassa ja sen jälkeen kirjauduttiin hotellin puolelle majoittumaan. Tällä reissulla olimme vain yhden yön.

Suunnitelmissa oli Angry Birds-puiston lisäksi käydä monta kertaa kylpylässä, mutta loppujen lopuksi ehdimme sinne vain kerran, eli heti kun olimme majoittuneet. Holiday Club Saimaan kylpylä on minusta aivan ihana! Tykkään tosi paljon sen hämärästä tunnelmasta ja valo-vesishow´sta! Tällä kertaa en käynyt laskemassa vesiliukumäkeä, mutta suosittelen sitä ehdottomasti. Ihan super hauskaa puuhaa!

Kylpylän jälkeen lähdimme syömään. Useimmiten tulee käytyä nimenomaan O’Learysissa, kun majoitumme Saimaalla ja sinne menimme Taikankin kanssa, vaikka edellis kerta olikin ollut kehno.

Ruokalistalta löytyy kuitenkin varmasti kaikille herkkuja, joten se on varma ratkaisu myös vähän nirsomman lapsen kanssa.

Taika oli aivan ihmeissään, kun saimme alkupalaksi popcorneja ja intoili moneen kertaan, miten on päässyt hienoon ravintolaan syömään. Ympärillä olevia ihmisiä vähän nauratti. Luulen, että meidän maalaisuus saattoi näkyä…

Tällä kertaa palvelu oli todella hyvää ja erityismainintana, että Taikalta kysyttiin vielä erikseen, että mitä hän oli ruuastaan tykännyt ja muutenkin Taika huomioitiin tosi kivasti.

O’Learysis Holiday Club Saimaa
O’Learysis

Ruoka oli jälleen hyvää, kuten aina, eikä kumpikaan jaksanut syödä annostaan loppuun. Tosin Taikalla on erillinen herkkumaha ja lähdimme ruokailun jälkeen rantaan leikkipuistoon ja kävimme vielä jälkkärijätskillä Beach House Saimaa by Robert’s Coffeessa. Tai siis Taika söi jäätelöä, sillä minun erillinen herkkumaha petti pahan kerran, eikä ollut toivoakaan että olisin jaksanut enää syödä jätskiä.

Beach House Saimaa by Robert’s Coffee on minusta aivan ihana paikka! Aivan rannalla ja terassilla pääsee ihailemaan Saimaan kauneutta. Sieltä saa myös todella hyviä erikoiskahveja, vaikkakaan en tällä kertaa sellaistakaan jaksanut.

Seuraavana päivänä kävimme aamupalalla ja kuten aina, Holiday Club Saimaan aamupala oli tosi herkullinen ja runsas. Taika oli odottanut eniten, että saa kaakaota, joka on hänen suurta herkkuaan, mutta sitäpä ei löytynytkään kuin kuumana versiona. Kävin tarjoilijalta kysymässä asiasta, niin ei mennyt kauaa, kun tytölle tuotiin pöytään kaakaota ja näin täytettiin yhden tytön aamupala-odotukset! Aika pieni asia, mutta sillä oli tosi iso merkitys ja kävinkin kyseistä tarjoilijaa vielä lähtiessä erikseen kiittämässä.

Aamupalan jälkeen Taika totesi, että on niin täysi vatsa, ettei jaksa uida, joten päädyimme vain pelaamaan huoneessa matkalautapeliä ennen lähtöä.

Holiday Club Saimaan aamupala on runsas ja herkullinen

Kaikki kolme reissua olivat aivan ihania. Tykkään käydä Holiday Club Saimaalla, koska siellä reissatessa ei ole tarvetta lähteä mihinkään muualle. Samalta alueelta löytyy hyvää ruokaa, illanvietto paikka, aktiviteettejä, hyvät ulkoilumaastot, ihana ranta ja hyvät majoitusvaihtoehdot.

Onko Holiday Club Saimaa tai muut Holiday Club-kohteet Sinulle tuttuja paikkoja?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *